• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Microsoft avalikustasNokia odavtelefoni

  Microsoft avalikustas uue 19 eurot maksva Nokia odavtelefoni, millega sihitakse kiiresti kasvavaid arenevaid turge.

  Microsoft loodab telefoni hakata tarnima juba selles kvartalis, kuid esialgu ainult sellistesse riikidesse nagu India, Hiina ja Nigeeria. „Hinnanguliselt on maailmas vähemalt 1 miljard inimest, kellel ei ole mobiiltelefoni,” vahendas Reuters Microsofti telefoniüksuse asepresidendi Jo Harlow sõnu. 
  Uus odavtelefon Nokia 130 võimaldab mängida muusikat ja videoid ning sellel on sisseehitatud taskulamp. Telefonil on 1,8 tolline ekraan, USB laadimine ning seda saab kasutada kas ühe või kahe SIM kaardiga. Aku kestab kuni 36 päeva ning telefonil on ka Bluetooth. Internetivõimalus puudub.
  Uuringufirma IHS prognoosib, et odavtelefonide tarned kasvavad aastaks 2018 kuni 1,1 miljardini, kasvades iga-aastaselt 19,1 protsenti. Uuringufirma analüütikute arvates saab Microsofti uus telefon olema edukas, kuna odavtelefonide turul on konkurents väike.
  „Praegu on mõningaid nutitelefone, mis maksavad alla 30 dollari, kuid need on väga aeglased, puutetundlik ekraan pole eriti reageeriv ning nende telefonide võimekus enamus rakendusi kasutada on väga piiratud,” ütles IHS’i mobiilianalüütik Daniel Gleeson.
  Microsoftile pole see esimene kord, kui avalikustatakse Nokia odavtelefon. Juunis avalikustas Microsoft Nokia X2 nutitelefoni, mille hinnaks oli 99 eurot.
  Eelmisel aastal oli Nokia turuosa odavtelefonide seas 25,2 protsenti. „Arenevatel turgudel on Nokia usaldatud tootemark,” ütles uuringufirma Mintel analüütik Sam Gee CNBC-le.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Rimi tõstab rekordiliselt palka, olles valmis enamakski
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Sberbank ostab Stockmanni nime all toimiva Venemaa ettevõtte
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.