Venemaa annab IT-vastulöögi

Sirje Rank 21. juuli 2014, 14:32

Reaktsioonina Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonidele valmistab Venemaa parlament ette uusi regulatsioone, mille eesmärk on vähendada sõltuvust välismaisest tehnoloogiast.

Selle sammu tagajärgi võivad tunda nii Microsoft kui IBM.

Riigiduumas väljatöötamisel eelnõu nõuab valitsusasutustelt ja riigifirmadelt kohalike tarkvara- ja riistvaratootjate eelistamist.

"See on sanktsioonide pärast," ütles strateegiliste infosüsteemide komisjoni tegevsekretär Andrei Tšernogorov Bloombergile. "Arvestades praegusi rahvusvahelisi pingeid on impordi asendamine kodumaise tarkvara ja riistvaraga oluline sõltumatuse kindlustamiseks."

IBMi, Microsofti, Hewlett-Packardi, Cisco Systemsi, Oracle'i ja Saksa SAP müügitulu Venemaalt oli läinud aastal kokku 285 miljardit rubla (8,1 mld dollarit), hindab Venemaa Teaduste Akadeemia. 77% käibest andsid valitsusasutuste ja riigifirmade tellimused.

Komisjon kiirendas eelnõu ettevalmistusi pärast teateid, et USA tehnoloogiafirmad võivad lõpetada teenuste osutamise Venemaa pankadele ja ettevõtetele, et järgida USA valitsuse kehtestatud sanktsioone, ütles Tšernogorov. Eelnõu võib parlamenti hääletusele jõuda septembris.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2014, 08:31

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing