Turundusblog  • 30. september 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Üritus gaasitünnis

Nagu turunduses, on ka üritusturunduses 4P’d – Product - toode ehk konkreetne ürituse idee, Place – koht, kus see idee teoks saab, Price - mis see lõbu maksma läheb ning Promotion - kuidas inimesed kõigest eelnenust teada saavad.

Ürituse koht on minu meelest sama tähtis või vaat et isegi tähtsam kui tegevus, mis seal tegema hakatakse - sul võib olla ükskõik kui vinge programm, aga kui su koht on vale, oled läbi kukkunud.

Üritust planeerides valmib idee reeglina enne seda, kui kohta otsima hakatakse. On ka erandeid – koht on ennem kui idee.

Sellise erandi näiteks sobib hästi üritus nimega Red Bull Circle of Balance, mis leidis aset kümnendi alguses Oberhausenis, Saksamaal. Circle of Balance loodi vana gaasitünni ümber, mis „kutsus“ endaga midagi ette võtma. Kuna ruumi tünni sees oli vähe nii publiku kui show jaoks, valiti välja väga spetsiifiline (ja suhteliselt väike) sihtgrupp – BMX flatlandi harrastajad ja fännid. Selgituseks, et BMX ehk trikirataste flatland on ala, kus trikitatakse ilma obstaaklite abita, sileda maa peal.

BMX ratturid asetati ümmarguse ruumi keskele ja publik nende ümber. Et ainult hardcore fännid kohale saada, pidid kõik piletisoovijad end ürituse kodulehel eelregistreerima, kusjuures nõutud oli ka motivatsioonikiri. Kogu asjale lisas vürtsi Funkstörungi helitaust.

Gaasitünnis olev supp sai just õigete koostisosade ja kontsentratsiooniga – RB Circle of Balance jõudis ka mainstreami ning asjatundjate seas räägitakse üritusest tänaseni. RB CoB kordus tehti 2007. aasta veebruaris Tokyos, kus on tänapäeva flatlandi meka.

Enjoy:

http://www.youtube.com/v/Vk-aJ6cFAJQ&hl

Artikli autor Siim Silland Elamusstuudio projektijuht ja partner

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt