• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vale mess võib investeeringu nullida

  Palkmaja tootja Finnlog tegevjuht Alar Anton.Foto: Meeli Küttim

  Messile minekut kaaluv ettevõtja peab tegema suure eeltöö, muidu võib tehtud investeering kaduma minna, leiab palkmaja tootja Finnlog tegevjuht Alar Anton.

  Meie ettevõte vaatab messide valimisel, mida tahab seal saavutada. Üks variant on saada lõppklienti, teine koostööpartnerit. Kui kuskil riigis on koostööpartner, siis tasub minna, sest saad klientidega otsekontakte.
  Oleme 5-6 aastat käinud Venemaal, kus meil on suhteliselt hästi läinud. Moskvas on palkmajaturg väga suur, kuhu inimene ei tule otsima koostöö tegemist. Mõnel Norra või Inglismaa messil oleme märgist lasknud täitsa mööda. Kunagi ei pruugi teada, mida mõni mess endast kujutab.
  Võõras keel võib saada takistuseks
  Välismessile, kus on ainult tavaklient, mina esialgu ei läheks. See oleks raha raiskamine, sest kontakti leidmine on vähetõenäoline. Inglise keelega võid isegi hakkama saada, kuid usalduse võidad siis, kui räägid kohalikus keeles. Keerukamate toodete puhul, näiteks nagu majad, on inglise keeles Ida-Euroopast keerulisem leida klienti kui nende emakeeles suheldes.
  Mõnel messil ei ole ka hea ehitada boksi üles piltidele või makettidele. Näiteks Norras ja Hiinas näidatakse makette, seal see töötab, aga Venemaal on vaja näidata materjali. Kõik sõltub riigist.
  Ära mine oma sihtrühmast valele messile, see on kõige suurem viga. Mõnes riigis, näiteks Soomes, ei pruugi ehitusmess tähendada majamüüki. Sa võid langeda kummalisse lõksu, kui ei lähe sihipärasele messile.
  Autor: Alar Anton
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ühes asjas on meil parim valitsusjuht, juhtumisi ülitähtsas asjas
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti börsidel jätkus nädal langusega
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Raadiohommikus ükssarvik, riskiraha ja kuidas leida töötajaid, kui neid ei ole
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.
Toomas Taube: taasiseseisvunud Eestis sai tööõigus ühena esimestest uue seaduse
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.