Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sassis laud = vilets juht

  Bestsales.ee juht Almondi Esco.Foto: Scott Coblio

  Enda sobivust juhiks saad katsetada, kui heidad pilgu oma töölauale, leiab Bestsalesi juht Almondi Esco.

  Ühes kunagises Discovery telesaates räägiti lugu, kus pärast laevahukku jäi kümmekond inimest kahes päästeparves keset ookeani hulpima. Kummaski päästeparves oli viis inimest, ühes laeva kapten ja teises vanemtüürimees. Kapteni juhitavas päästeparves võttis kiiresti võimust meeleheide. Vähesele toidule ja joogiveele, mis parves oli, pandi kiiresti päkad silma.
  Meeleheide versus kontroll
  Teises parves seevastu haaras vanemtüürimees kiiresti kontrolli. Vesi ja toit jaotati ära, samuti ülesanded. Kiiresti tehti selgeks, kelle ülesanne on pidada vahti ja kelle ülesanne vinnata parvest välja soolane ookeanivesi. Alles pärast seda, kui nad olid merel mitu nädalat sihitult triivinud, avastas mööduv laev merehädalised.
  Vanemtüürimehe parves oli moraal kõrge ja kõik mehed ronisid parvest välja omal jalal. Seevastu kapteni päästeparves polnud vettinud meeskond üksnes võimetu liikuma, vaid olid selleks ajaks kaotanud juba ühe oma liikmetest.
  Laevahukk töölaual
  See saade meenub mulle iga kord, kui näen oma sassis lauda, üleujutatud kirjakasti või kaost desktop'il. Olgugi, et see pole päris laevahukk, on paralleele eeltoodud looga äärmiselt lihtne tõmmata. Juhtus midagi ootamatut, millega kaasnes suur kohustuste overflow ja ma ei tulnud sellega toime. Kuigi keegi lohakil laua pärast elu ilmselt ei kaota, tuleb tõele näkku vaadates tunnistada, et eeltoodud näite valguses on see siiski kangesti kapteni päästeparve nägu.
  Mida üks sassis laud ikka näitab, eks? Oli lihtsalt natuke n-ö tummisem nädal. Ikka juhtub. Ometi ei saa ignoreerida seda kui märki. Kahjuks avastan ennast sellisest tummisest olukorrast liigagi tihti. Valem, mis selleni viib, on lihtne: iga kord, kui võtan ette rohkem, kui teha jõuan. Seega iga kord, kui ma sassis lauda vaatan, näen ma ridade vahel kummitamas küsimust, kas minus ikka on juhti või ei ole. Miks? Sest iga kuhja taga peitub alati kaotatud kontroll.
  Sassis laud kui juhi lakmus
  Kuhjumine on maneer, mis näitab otseselt võimetust organiseerida oma aega, eesmärke, töömahtu või töökorraldust. Seega võib iga kuhjumise puhul õigustatult esitada endale küsimuse: kui ma ei suuda kontrollida oma lauda, kirjakasti või desktop’i, siis kuidas suudan ma kontrollida tervet meeskonda? Kuigi korrektne, korras ja puhas laud ei tähenda kindlasti, et selle taga istuv inimene oleks hea juht, siis segamini juhi laud räägib nii mõndagi.
  Võime igas olukorras kontroll saavutada on kindlasti ühe hea juhi oluline omadus. Tegelikult just seda “juht” tähendabki. Kedagi, kelle käed on roolil. Kui temal, kelle käed on roolil, puudub kontroll, siis teame, kuidas kogu asi lõpeb. Täpselt nii nagu kapteni päästeparves. Seega heida pilk oma lauale, meilikastile või desktop'ile ning vaata, kummas päästeparves oled sina? Mina isiklikult hulbin praegu kuskil kahe parve vahel.
  See blogisissekanne on kolmas osa Bestsalesi blogiseeriast, mis müügijuhtimise kuu raames toob lugejateni viis “must have” juhiomadust. Loe eelmist postitust siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Enefit Greeni aktsiat tabas järsk langus
Balti aktsiaturg lõpetas neljapäeva plusspoolel, kui Vilniuse börsiindeks vedas Balti indeksi tõusule. Enefit Greeni aktsia järsk langus viis Tallinna börsiindeksi miinusesse.
Balti aktsiaturg lõpetas neljapäeva plusspoolel, kui Vilniuse börsiindeks vedas Balti indeksi tõusule. Enefit Greeni aktsia järsk langus viis Tallinna börsiindeksi miinusesse.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Raadiohommikus: õlletehase uus juht ja värske iduedu
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.