• Jaga lugu:

  Kainet pilku Läti õllele!

  Urmo AnderssooFoto: Andras Kralla

  Valijatele võiks jätta vähemalt mulje, et seaduse uusi paragrahve ei tulistata puusalt, leiab Äripäeva ajakirjanik Urmo Andressoo.

  Õlletootjate sõnul kaotab riik uue lahja alkoholiaktsiisi jõustudes maksudena üle 100 miljoni euro aastas. Kohalik õllemüük pidavat vähenema 60%. Seda, kuidas arvudeni jõuti ning kuivõrd usaldusväärsed need on, ei tea. Pole veel leidnud kohta, kus meedias kõlanud hirmutavate numbrite tagamaa oleks lahti seletatud. Siiski, vähemalt üks konflikti osapool on tulnud mingisuguste rehkendustega lagedale.
  Teise kohta sama öelda ei saa. Neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil sõnas verivärske kaitseminister Margus Tsahkna, et enne lõplike järelduste tegemist (aktsiisitõusu mõjust majandusele – toim) tuleb ära oodata rahandus- ja majandusministeeriumite analüüsid.
  Ehk tasuks analüüsid ära teha enne, kui konkreetsed numbrid koalitsioonileppesse sisse kirjutada ning avalikkusele välja käia? Tsahkna öeldu põhjal jääb mulje, et 2,2kordne aktsiisitõus tõmmati üheskoos Jüri Ratase ja Jevgeni Ossinovskiga loosirattal välja, helistati rahandusministeeriumisse ning öeldi: „Kuule jah… 2,2 saime. Tehke selle järgi. Mhm. Tänud.“
  Tegelikkuses pole seadusloome meie armsal kodumaal niivõrd jabur. Kuid võiks ka natukene pingutada ning jätta valijatele mulje, et uusi paragrahve ei tulistata puusalt. Kui tarvilik teave on puudu ja mõjuanalüüsid pooleli, ei saa ega tohikski konkreetset lubadust välja karjuda. Argumentatsioon võiks ikkagi seadust vedada, mitte sellel järel lohiseda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Porto Franco laenuleping häbistab üht korralikku saladust
USA jaemüük kasvas ootamatult
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Euroopa Liidu automüük pööras langusse, Eestis kasvab
Kevadise tempoka tõusu järel pööras juulis ja augustis uute sõiduautode müük Euroopa Liidus langusse, edastas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit.
Kevadise tempoka tõusu järel pööras juulis ja augustis uute sõiduautode müük Euroopa Liidus langusse, edastas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit.