Jaga lugu:

Mille peale kulub sinu talent?

Paavo Pauklin  

Kui sul tekib tahtmine elu paremaks muuta, siis kääri käised üles ja hakka lihtsalt pihta, soovitab ettevõtja ja Noored Olümpiale eestvedaja Paavo Pauklin.

Jõuad pärast pikka tööpäeva koju ning vajud mõnusasse tugitooli. Päev läks korda. Suled silmad ja tunned, et oled oma edu väärt. Oled näinud palju vaeva, et jõuda sinna, kus oled.

Kuid millal sa viimati enda käest küsisid, miks sa seda kõike teed? “Mis jama küsimus see on,” mõtled sa ja vastad: “Arved tahavad maksmist, pere tahab süüa ning lapsed haridust.” Võib-olla julged endale tunnistada, et sooviks paremat autot, suuremat kodu või reisida soojale maale.

Sa oled ennast üles töötanud, kuid kas ainuke viis oma talenti kasutada on rakendada see 8+ tundi tööle? Kas igatsed vahel teha midagi sellist, mis kellelegi päriselt korda läheb ja mida keegi lõpuks mäletab? Oled sa mõelnud, et seda ei pea tingimata tegema töötades?

Umbes aasta tagasi tegin endaga kokkuleppe, et kuni kolmandik minu tööajast kulub tegevustele, mis aitavad teisi. Tegevustele, mis loovad väärtust minu ettevõttest väljaspool ning mis muudavad elu paremaks. Ma pole seda otsust kordagi kahetsenud.

Kui sa tahad muuta enda ja teiste elu paremaks, siis soovitan hoolega järele mõelda, millele oma talenti kulutada. Kui sul tekib tahtmine elu ja ühiskonnakorraldust paremaks muuta, siis kääri käised üles ja hakka lihtsalt pihta. Võid luua algatuse, panustada oma talendiga mõne algatuse töösse, nõustada neid, kellel pole veel piisavalt kogemust või finantseerida tegevusi, mis kõnetavad ka sinu eesmärke. 

Kõige olulisem on teha esimene samm. Kui jõuad inimeste südametesse, siis mäletatakse sind pikka aega.

Jaga lugu:
Hetkel kuum