• Jaga lugu:

  Aastatootlus 25 protsenti pole kõneväärtki

  Heades majandustingimustes aktsiatega 25protsendilise aastatootluse saavutamine pole midagi erilist ning selle asemel on teiste varaklasside abil võimalik oma raha lausa mitmekordistada, leiab endine pokkerimängija ja väikeinvestor Madis Müür.

  Investor Toomas hõiskas üleeile nagu väike plika, kuidas Lerøy Seafood talle viie aastaga 200 protsenti ja 44 000 eurot kasumit tõi. Justkui see oleks äge saavutus ja midagi suurt. Tommi-Tommi, hoian’d obeseid! Eesmärgiga teenida 12 protsenti tootlust aastas pole see ühe aktsia Leroy 25protsendiline aastatootlus küll midagi erilist. Nii kõrge sihiga peakski heal ajal portfell aastas 20 protsenti kasvama ja portfelli suuremad võitjad veelgi jõulisemalt kappama!
  Mitmeid võimalusi
  Näiteks minu portfellis on selle rolli enda õlule võtnud elektrirataste tootja Ampler Bikes. Nendega olen teeninud esimesest voorust kolme aastaga üle 1000 protsendi tootlust ehk oma investeeringu 10kordistanud. Seejuures on realiseerimata kasumiks 230 000 eurot. Seni olen Ampler Bikesi põhiliselt juurde ostnud ja ühe tillukese müügi teinud peale 700protsendilise tootluse saavutamist. Milleks ikka võitjaid kohitsema hakata? Seda peaks kaotajatega tegema, nii on ju palju mõistlikum. Praegugi on tegu kõigest 10 miljoni euro suuruse turuväärtusega väga kiirelt kasvava ja lubava tulevikuga tootmisettevõttega, mis kaupleb Funderbeamis hinnatasemel suurusjärgus 2 korda oodavatat järgmise aasta käivet. Seega pole ma nii pea midagi müümas.
  Eks mitmeid kasvuettevõtteid on aia taha läinud ka minu portfellis, kuid enamasti saigi neid väikselt võetud ja riskid on ka üldiselt suuremad - tasub teada, mida teed. Kokkuvõttes on aga tulemus vägagi kena, pole sellised investeeringud ainult üks suur risk ja viletsus nagu tihti ekslikult kiputakse arvama. Mitmetega veel sadu protsente tootlust saadud 1-2 aastaga: Siidrikoda, LeapIn, Cleveron. Viimane areneb nii võimsalt, et on ainult aja küsimus, millal Cleveronist ükssarvik saab.
  Siiski annab ka kohalikul börsil kenasti turge edestada. Ise olen korralikke võite noppinud näiteks Šiauliai, Silvano ja PRFoodsiga. Nendega olen oluliselt kõrgemat tootlust saanud kui 25 protsenti aastas. Võitjad peavad ikka võitma ka! Üldiselt kipun aga Neiveltiga nõustuma (Äripäev 21.09.): Tallinna börs on ettevõtjate vanadekodu ja kasvuettevõtted meie tulevik.
  Börsil investeerides toetad suurettevõtjate jahtidele bensiini ostmist või Kadri Simsoni populistlikke plaane, kasvuettevõtetega kõrge lisandväärtuse ja -palgaga töökohtade loomist ning uute toodete ja teenustega eksporditulude riiki toomist. Tootlus parem ja meie majandusele ka kasulikum. Vinn-vinn, nagu teismelised ütlevad!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nordecon ehitab kaitseväele 10 miljoni eest laod
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.