Peeter Olesk • 2. juuni kell 10:00
Arvamused
Ainult tellijale

Peeter Olesk: seda vabadust ülikoolidele ei anta

Peeter Olesk.  Foto: Lauri Kulpsoo

Kuni Eestis on riigipoolne tellimus teadusele üldpildis nõrk ja erasektori jaoks on allhanketeadus mobiilsem kui riigipoolne tellimus süsteemina, seni sõltubki meie ülikoolikorraldus investeerimispoliitikas majast väljapoole pigemini juhusest kui mingist pikemaks ajaks kokku lepitud sihist, kirjutab kirjandusteadlane, endine minister Peeter Olesk.

Siinkirjutaja loeb ajalehtedest ja muust mitteakadeemilisest perioodikast üksnes neid artikleid, mis ütlevad teaduse kohta midagi irriteerivat ning mille autoritel on ette näidata originaalseid tulemusi ja iseseisvaid õpilasi. Üht või teist autorit loen ma seetõttu eelarvamuslikult, paljusid ei loe aga üldse mitte.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum