Tarmo Tanilas • 14. detsember 2020 kell 5:00
Arvamused
Ainult tellijale

Tarmo Tanilas: teeme investeerimise ökosüsteemi korda

Tarmo Tanilas.  Foto: Jake Farra

Teise pensionisamba reformi järel tekib kaks kulukat ja keerulist süsteemi, mida hoitakse paralleelselt üleval. Milleks? Loome nende asemel ühe personaalse pensionikonto, pakub ökonomist Tarmo Tanilas arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.

Riigikohtus rohelise tule saanud pensionireform andis investoritele võimalusi juurde, kuid ei lahendanud peamist probleemi – inimesed säästavad ja investeerivad endiselt liiga vähe. Elanikkonna vananemise tõttu on Eesti sotsiaalsüsteem üha suurema surve all, mis korduvalt paigatud õmbluste rebenemise korral toob kaasa kas kõrgema pensioniea, väiksema pensioni või suurema maksukoormuse.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum