4. oktoober 2013 kell 9:20

A im vsjoravnoo

Millal siis veel tulla välja paljastusega erakondade rahastamise kohta, kui mitte enne valimisi. Kahjuks on vene valijaskond, mille häältega Keskerakond Tallinnas võimul püsib, sedasorti paljastuste suhtes täiesti immuunne. Neil on kama kaks, kas raha tuleb kilekotist või idapiiri tagant, nemad hääletavad ikka za Savisaara.

Suuremale osale eestikeelsest inforuumist aga ei ütle endise „Savisaare sõltlase“ Tarmo Lausingu ülestunnistus mitte midagi uut. Reformierakonna rahastamisskandaal raputas ühiskonda sellepärast, et osas ühiskonnas oli Reformil mingisugune usalduskrediit. Oli ettekujutus, et asjad võivad käia ausalt. Keskerakonna puhul  pole millestki sellisest põhjust rääkida. Seega, kui Reformierakonna kaasus ühiskonnas murrangut ei toonud, siis praegu on lootust veelgi vähem – seda enam, et prokuratuur loobus asja uurimast. Kui Lausing jääb ootama Savisaare luba selleks, et teised mustade rahapakkidega seotud nimed välja öelda, siis suubub kogu lugu kiirelt naeruväärsusse.  Nii et nimed kähku lauale, muidu on asi täitsa mokas!

Keskerakonna toetust Tallinnas, st kohalike valimuste tulemust ei mõjuta kogu see lugu kõige vähemalgi määral. Nagu ei mõjutanud ka idarahaskandaal. Venekeelne valija sellistest asjadest numbrit ei tee. Ja seni, kuni teised parteid venekeelse valijaga suhtlema ei hakka, ei saagi Tallinnas midagi muutuda.

Autor: Vilja Kiisler, Vilja Kiisler

Hetkel kuum