Riigiettevõtte sünd oli viga

13. jaanuar 2014, 07:00

Eesti Geoloogiakeskuse muutmine riigieelarvelisest asutusest riigifirmaks oli viga, mille tagasipööramine võimaldaks luua maa- ja loodusvarasid uurivakeskuse, mis annab riigile kiiretinfot teadmistepõhiste otsuste vastuvõtmiseks, kirjutab geoloog Andres Marandi.

Osaühingult, isegi kui see kuulub riigile, ei tohi mingi informatsiooni küsimusel eirata äritegevust ning konkurentsi reguleerivaid seadusi. Seega, ideid ja vajadusi võib olla küllaga, kuid selle asemel, et enamik neid püsikulude eelarvereana ära lahendada, peab need nüüd planeerima konkreetsete projektidena sisseostetavate teenuste real.

See, et riigil puudub võimalus saada kiiresti ning kallutamata informatsiooni oma maapõue ressursside kohta, on muutumas üha kriitilisemaks. Loe tänase Äripäeva paberväljaandest, miks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. January 2014, 15:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing