Juhan Lang • 26. august 2015 kell 10:55

Vene suurpanga kasum kukkus 44%

Sberbank  Foto: EPA

Sberbanki teise kvartali kasum kukkus 44% võrra, sest Venemaa suurim laenuandja tõstis laenukahjude reservi.

Börsifirma puhaskasum kukkus mullu sama perioodiga võrreldes üle 44%, 54,2 miljardile rublale ehk 786 miljonile dollarile. Bloombergi küsitletud analüütikute konsensus ootas 41,8 miljardi rubla suurust puhaskasumit.

UralSib Financiali pangandusanalüütik Natalia Berezina märkis, et Sberbankile ja Venemaale tervikuna ei ole kasuks tulnud globaalse majanduskeskkonna halvenemine eesotsas toornafta hinna langusega.

Pank tõstis laenukahjude reservi teises kvartalis mullusega võrreldes ligi 60% võrra, 117,1 miljardile rublale. Halbade laenude maht kasvas esimeses poolaastas 4,9%-le. Mullu samal perioodil oli halbade laenude maht kõigist laenudest 3,4%.

Hetkel kuum