Mait Kraun • 30. september 2015 kell 19:51

Börs: USAs nelja aasta halvim kvartal

New Yorgi börs avanes täna kergelt punases.  Foto: EPA

USA aktsiad olid täna tõusuteel ja Standard & Poor’s 500 indeks tegi kolme nädala suurima tõusu. Vaatamata sellele kujunes kolmas kvartal aktsiate jaoks halvimaks alates 2011. aastast, vahendab Bloomberg.

Investorid ostsid täna väärtuses enim langenud ettevõtteid. S&P500 sektoritest läks kõige paremini seega just energia-, toorainete- ja tervishoiusektoril. Kõik kümme indeksi tööstusharu olid täna kasvamas. Volatiilsusindeks tegi aga nädala suurima languse - VIX kukkus 8,9 protsenti 24,45 punktini.

„Kõige rohkem lüüa saanud ettevõtted on veidi taastunud, eriti biotehnoloogia sektoris. Ma arvan, et see on igati loogline, arvestades seda, kui palju nad kukkusid,“ ütles investeerimisfirma Eaton Vance Managementi asepresident Lew Piantedosi. „Veidi võib tegemist olla ka kvartali lõpus toimuva tegelikkuse ilustamisega.“

S&P500 indeks kallines 1,9 protsenti 1919 punktini, mis on kolme nädala suurim tõus. Enne tänast oli indeks langenud viis päeva järjest. Septembris kukkus indeks kokku 2,7 protsenti ja kolmandas kvartalis 7 protsenti. Tegemist on suurima kvartaalse langusega alates 2011. aastast.

WTI toornafta kallines 0,3 protsenti ja Brent lisas 0,6 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 45,37 ja 48,51 dollarit barrelist. Kulla (Comex) hind kukkus 1,1 protsenti 1114 dollarini untsist.

Hetkel kuum