• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Schiff: valmistuge kohutavateks jõuludeks

  EuroPacific Capitali tegevjuht Peter Schiff.Foto: Bloomberg

  Tuntud investor ja Föderaalreservi kriitik Peter Schiff hoiatas, et ameeriklased peaksid valmistuma „kohutavateks jõuludeks“ ja võimalikuks majanduslanguseks, vahendab CNBC.

  „Ma ootan, et koondamiste hulk hakkab aasta lõpus kiirenema,“ ütles Schiff ja lisas, et jaemüüjad on esimesed, kes töökohti kärpima hakkavad. „Jaemüüjad on ülehinnanud inimeste jõukust ja võimet kaupasid osta. Ameeriklastel ei ole enam raha, nad on tohutult võlgasid võtnud,“ ütles ta. „Me oleme majandusurutise äärel ja tööturu olukord on halvenemas.“
  Schiffi arust on olukorra suuresti tekitanud Föderaalreserv. Tema sõnul on keskpanga lõtv rahapoliitika loonud suure mulli, mille lõhkemisel kaob igasugune kontroll majanduse üle. See aga tähendab, et intressimäärade tõstmise tõenäosus on praktiliselt olematu.
  „Föderaalreserv peab rääkima intressimäärade tõstmisest. Sellega teeseldakse, et majandus on tugev ja taastumas. Tegelikkuses pole võimalik intressimäärasid tõsta,“ ütles Euro Pacific Capitali tegevjuht. „Föderaalreservi juht Janet Yellen ei saa tunnistada, et intressimäärade tõstmine pole võimalik. Sellega ta tunnistaks, et majanduse taastumine on võlts ja rahapoliitika on läbi kukkunud.“
  Lisaks sellele arvab Schiff, et tugev dollar on „kõig suurem mull, mille Föderaalreserv on loonud,“ ning tegemist on „ainukese asjaga, mis hoiab majandust vee peal.“ Dollar jõudis täna kolme kuu kõrgeima tasemeni.
  „Ülespuhutud dollari väärtus takistab elukalliduse järsku tõusu ja hoiab intressimäärad kunstlikult madalal. See võimaldab Föderaalreservil teeselda, et kõik on korras,“ ütles Schiff. „Lõpuks kukub dollari alt põhi ära ja reaalsusega tuleb toime tulla. See reaalsus on finantskriis, mis on 2008. aasta omast suurem.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.