Pille Ivask • 4. detsember 2015 kell 6:30

Iraagi naftaminister: meie oma plaane ei muuda

Iraagi naftaminister Adel Abdel Mahdi  Foto: epa

Segadus globaalsel naftaturul jätkub: kui Saudi Araabia andis eile teada, et on nõus naftatoodangut vähendama juhul, kui teisedki seda teevad, siis Iraak plaaniga kaasa minna ei kavatse.

Iraagi naftaminister Adel Abdel Mahdi lausus, et riik ei plaani oma naftatoodangut sättida saudide tahtmiste järgi. Saudid käisid Iraagi puhul välja idee, et too peaks oma senise toodangu mahu külmutama ning tulevikus toodangut mitte tõstma.

Tööstusväljaanne Energy Intelligence avaldas eile raporti, milles seisis, et Saudi Araabia käib teistele OPECi liikmetele päevase toodangu vähendamise idee välja juhul, kui organisatsiooni mitte kuuluvad riigid sellega kaasa tulevad.

OPECi ametlik kohtumine toimub täna. Mitteametlik kohtumine peeti eile.

Hetkel kuum