Mait Kraun • 12. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Hiina aktsiaturg stabiliseerus

Aasia turud liikusid täna eri suundades  Foto: EPA

Aasia aktsiaturud taastusid vähesele määral, sest jüaani kurss stabiliseerus. Sellele vaatamata on volatiilsus siiski jätkuvalt suur, vahendab MarketWatch.

Shanghai Composite indeks tõusis täna 0,2 protsenti 3022 punktini. Tänane kauplemispäev oli siiski suhteliselt volatiilne, sest hind kõikus eelmise sulgemishinnaga võrreldes mõlemale poole üle 1 protsendi.

Eile kukkus Hiina peamine aktsiaturg 5,3 protsenti, sest investorid kartsid, et valitsus ei suuda langust kontrolli alla saada. Samuti on ilmnenud märke, et Hiina aeglustumine on oodatust rängem.

Ülejäänud Aasias turud siiski langesid. Austraalia S&P/ASX 200 kukkus 0,14 protsenti ja Lõuna-Korea Kospi kaotas 0,21 protsenti. Hongkongi Hang Seng indeks odavnes 0,89 protsenti. Jaapanis, kus eile olid turud kinni, toimus langus tagantjärele (-2,7 protsenti).

Hiina sisemaine (onshore) jüaan võib fikseeritud kursist kõikuda mõlemale poole 2 protsenti. Täna hommikuks kauples jüaan 6,5733 dollaril, mis tähendab, et valuuta on eilsega võrreldes veidi odavnenud. Eelmisel nädalal jõudis jüaan viie aasta madalaima tasemeni (6,5956).

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum