Mait Kraun • 11. aprill 2016
Jaga lugu:

Börs: börsifirmadele prognoositakse suurt kasumilangust

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud olid täna languses, sest turud ootavad halvimat börsifirmade tulemuste hooaega alates finantskriisist, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,3 protsenti 2041 punktini. Eelmisel nädalal langes indeks kahe kuu kiireimas tempos. Finantssektori aktsiate tõusu juhtisid JPMorgan Chase & Co ning Goldman Sachs. Tööstusmetallide hinnatõus aitas kaevandussektoril aga tõusta, aga languses olid nii tervishoiufirmad kui ka tarbekaupade müüjad.

„Turgudel ei ole kindlat veendumust ja selle tõttu ei liigu aktsiad pikemat aega ühes suunas. Investorid ei tea, kuidas panustada,“ ütles investeerimisfirma Oppenheimer & Co peastrateeg John Stoltzfus. „Investorid on järjest skeptilisemad ja murelikumad, peamiselt tulemuste hooaja tõttu. Murede tõttu on vaja head põhjust, miks aktsiaturud tõusta võiks.“

Alcoa avas täna mitteametlikult tulemuste hooaja. Alumiiniumitootja teatas, et kasum oli esimeses kvartalis 7 senti aktsia kohta, mis ületas analüütikute ootusi. Käive ei vastanud aga ootustele ja aktsia langes kauplemispäeva lõpus 0,4 protsenti.

Analüütikud prognoosivad, et USA börsifirmade kasumid langevad esimeses kvartalis 10 protsendi võrra. Pankadele prognoositakse 20 protsendi suurust kasumilangust. Teisalt ei ole analüütikud oma prognoose viimasel ajal nii kiiresti vähendanud.

WTI toornafta hind kallines täna 1,6 protsenti ja Brent lisas 2 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks 40,34 ja 42,78 dollarit. Kulla (comex) hind tõusis 1,3 protsenti 1259 dollarini untsist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum