Juhan Lang • 20. aprill 2016 kell 7:57

ABB kasum langes, aktsia kerkis

ABB tulemused olid investoritele mokkamööda.  Foto: Reuters/Scanpix

Šveitsi tööstuskontserni ABB puhaskasum langes esimeses kvartalis 11% võrra ning ettevõte hoiatas langevate energiahindade ja Hiina majanduskasvu aeglustumise eest.

Ettevõtte teatel langes esimese kolme kuu puhaskasum 500 miljonile dollarile ning käive kukkus 8% võrra, 7,9 miljardile dollarile. Analüütikud olid oodanud 437 miljoni dollari suurust puhaskasumit ja 8,05 miljardi dollarilist käivet.

ABB teatel kosutas tugevam dollar müügitulemust ligemale 5% võrra. Nafta- ja gaasisektori hiljutine nõrkus käsikäes arenevate riikide nagu Hiina (Hiina on ka ABB olulisim turg) langenud nõudlusega on pärssinud lisaks ABB-le ka teiste rahvusvaheliste tööstusseadmete tootjaid, vahendas Wall Street Journal. Sinna hulka kuuluvad General Electric ja Siemens.

ABB esimese kvartali tellimused langesid 11% võrra, 9,3 miljardile dollarile. Ettevõtte teatel oodatakse tänavu Hiina majanduse edasist kasvu, kuid aeglasemas tempos kui varem. Tagasihoidlikku kasvu ennustatakse ka Euroopas.

ABB aktsia on täna Zürichi börsil kerkinud 3,79% võrra, makstes 20,27 Šveitsi franki.

Hetkel kuum