Pille Ivask • 2. mai 2016 kell 6:15

Mida arvab Warren Buffett Donald Trumpist?

Investeerimisguru Warren Buffett  Foto: EPA

Kuigi miljardär Warren Buffett on tuntud kui demokraatide leeris kandideeriva Hillary Clintoni pooldaja, on tal oma sõna öelda ka vastuolulise Donald Trumpi kohta.

Nimelt on paljud Buffetti juhitud firma Berkshire Hathaway aktsionärid mures, nagu võiks Donald Trumpi presidendiks saamine mõjutada suurettevõtet negatiivselt, vahendab Reuters. Iga-aastasel aktsionäride koosolekul küsis üks aktsionäridest, kuidas võiks Trump presidendina mõjutada ettevõtte majandustulemusi. Buffett oli küsimusest esiti üllatunud.

„See ei ole peamine probleem,“ alustas ta, mille peale olla saalist kostnud naeru. Mitu analüütikut on märkinud, et Trumpi saamine presidendiks võib vallandada Hiina ja Mehhiko poolt kaubandussõja ning see võib negatiivselt mõjutada rahvusvahelisi korporatsioone.

Buffett märkis, et Berkshire koha pealt ei tasu investoritel muretseda, kuna ükski president ei suuda mõjutada USA majanduse pikaaegseid väljavaateid. Ta märkis, et ettevõte on varemgi hakkama saanud keeruliste regulatsioonidega.

Buffettit võib viimasel ajal pidada USA majanduse kõige optimistlikumaks eksperdiks. Ta on isegi kritiseerinud presidendikandidaate, et nood kõnelevad USA majanduse käekäigust liiga halvasti. „Kandidaadid muudkui räägivad sellest, missugused probleemid me riigis on, ja mida muidugi ainult nemad suudavad lahendada. Selle tulemusena arvavad paljud ameeriklased, et nende lapsed ei ela nii hästi kui nemad. See on ju puha vale: praegu Ameerikas sündivad lapsed on kõige õnnelikumad üldse,“ arutles Buffett.

Hetkel kuum