Suurpangad loovad digitaalse valuutasüsteemi

24. august 2016, 13:24
Bitcoinid.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160824/BORS/160829873/AR/0/AR-160829873.jpg

Neli Euroopa ja USA suurpanka plaanivad ühendada jõud, et luua digitaalne valuutasüsteem, vahendab CNBC.

Süsteem peaks kasutusvalmis olema kahe aasta jooksul. Krüptovaluuta kallal töötavad BNY Mellon, Deutsche Bank, Santander, UBS ja maaklerifirma ICAP. Selle nimeks saab Utility Settlement Coin (USC) ja see peaks olema praeguse arveldussüsteemi kiirem ja tõhusam alternatiiv.

Krüptovaluuta on suunatud pankade institutsionaalsetele klientidele ja see kasutab blockchain'i tehnoloogiat, millel põhineb ka bitcoin. Blockchain töötab nagu detsentraliseeritud raamatupidamisprogramm, mis salvestab kõik bitcoinidega tehtud tehingud. Paljud finantsinstitutsioonid on blockchain'i kasutamisest huvitatud.

„Digitaalne raha, mis kasutab blockchain'i tehnoloogiat, on tulevikus finantsturgude põhikomponent,“ ütles UBSi investeerimispanganduse tehnoloogia innovatsiooni juht Hyder Jaffrey. UBS ütles, et USC võiks vähendada ülekannetele kuluvat aega ja ülekannete keerulisust. See vähendaks ka riske.

Paljud teisedki pangad töötavad digitaalse maksesüsteemi väljatöötamise kallal. Suurematest pankadest arendavad süsteemi näiteks Goldman Sachs ja Citi.

USC oleks tagatud tavalise rahaga, näiteks dollarite, eurode, naelade või frankidega. Selleks luuakse digivaluutast erinevad versioonid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. August 2016, 13:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing