Pille Ivask • 13. september 2016 kell 8:30

Silicon Valley tippjuht esitas Trumpile väljakutse

Reid Hoffman  Foto: epa

LinkedIni kaasasutaja Reid Hoffman teatas, et on nõus annetama USA veteranidele 5 miljonit dollarit, kui vabariiklaste kandidaat Donald Trump enne viimast presidendidebatti oma maksudeklaratsioonid avaldab.

Hoffman nägi USA Mereväe 26aastase veterani Pete Kiernani algatust, milles ta kirjutas, et kingib iga annetatud dollari USA veteranidele, kui Trump avaldab oma maksudeklaratsiooni enne 19. oktoobrit ehk viimast presidendidebatti.

Hoffman märkis, et kui Kiernan täidab oma eesmärgi, milleks on 25 000 dollarit, korrutab ta kogutud summa viiega, olles nõus maksimaalselt annetama 5 miljonit dollarit. “Kuna Trump hiilib sellest kohustusest kõrvale, peame me näitama, kuidas me vastutustunnet ning läbipaistvust tegelikult hindame,” vastas Hoffman küsimusele, miks ta algatuses osaleda otsustas. Hoffman pole kusjuures ametlikult öelnud, kumba kandidaati ta pooldab.

Juulis kirjutas üle 100 Silicon Valley liidri alla kirjale, kus Donald Trumpi nimetati “katastroofiks innovatsioonile”. Ainsa Silicon Valley tippjuhina on oma toetust Trumpile avalikult üles näidanud Facebooki juhatuse liige Peter Thiel.

Hetkel kuum