Kadi Neemre • 7. detsember 2016 kell 19:48

Börs: Dow Jones ja S&P taas rekordeid purustamas

Dow Jones tegi enam kui 300 punktise tõusu  Foto: EPA

USA turud olid täna tõusuteel ning Dow Jones ja S&P purustasid taas rekordeid. Investorid ootasid Euroopa Keskpanga kommentaare rahanduspoliitika kohta.

“Ma arvan, et tegemist on Trumpi ralli implulsiga,” kommenteeris turgude olukorda 50 Park Investmentsi tegevjuht Adam Sarhan. “Põhimõtteliselt ei ole toimunud mingit mahamüümist. See on aktsiate jaoks olnud äärmiselt positiivne,” sõnas ta.

Dow Jonesi edukaimad ettevõtted olid Home Depot, Goldman Sachs ning IBM. Dow Transports aga tegi oma esimese päevasisese rekordi alates 2014. aastast. Alates 8.novembrist on transpordisektor kasvanud enam kui 12%.

Tower Bridge Advisorsi president Maris Ogg märkis, et lähiajal võib ees oodata korrektsioon. Kuna aga paljud probleemid tulenevad kehvast poliitikast, siis on seda lihtne korrigeerida.

Tänase seisuga on Dow viimasest 21st sessioonist 17 tõusnud ning alates valmimistest on indeks 11 korral sulgunud rekordkõrgusel. S&P ja Nasdaq aga on alates 8. novembrist kasvanud vastavalt 3,4 ja 2,7%.

Investorid ootavad ka Euroopa Keskpanga kohtumist, millelt oodatakse keskpanga poolset kvantitatiivse lõdvendamise programmi pikendamist kuni 2017. aasta märtsini; seda eriti peale pühapäevast Itaalia referendumit, mis jättis riigi pangad äärmiselt haavatavaks.

WTI jaanuari futuurid kukkusid 2,3% ning barreli hinnaks kujunes 49,77 dollarit. Langus tulenes jätkuvatest kahtlustest OPECi kokkuleppe osas, kuigi EIA kinnitas naftavarude vähenemist 2,4 miljoni barreli võrra.

Dow Jones tegi 1,34% tõusu ning sulgus 19510,09 punktil. S&P 500 lõpetas päeva 1,31% tõusuga 2241,23 punktil. Nasdaq sulgus 1,14% tõusuga 5393,76 punktil.

 

 

Hetkel kuum