• Jaga lugu:

  Börs: Dow Jones ja S&P taas rekordeid purustamas

  Dow Jones tegi enam kui 300 punktise tõusuFoto: EPA

  USA turud olid täna tõusuteel ning Dow Jones ja S&P purustasid taas rekordeid. Investorid ootasid Euroopa Keskpanga kommentaare rahanduspoliitika kohta.

  “Ma arvan, et tegemist on Trumpi ralli implulsiga,” kommenteeris turgude olukorda 50 Park Investmentsi tegevjuht Adam Sarhan. “Põhimõtteliselt ei ole toimunud mingit mahamüümist. See on aktsiate jaoks olnud äärmiselt positiivne,” sõnas ta.
  Dow Jonesi edukaimad ettevõtted olid Home Depot, Goldman Sachs ning IBM. Dow Transports aga tegi oma esimese päevasisese rekordi alates 2014. aastast. Alates 8.novembrist on transpordisektor kasvanud enam kui 12%.
  Tower Bridge Advisorsi president Maris Ogg märkis, et lähiajal võib ees oodata korrektsioon. Kuna aga paljud probleemid tulenevad kehvast poliitikast, siis on seda lihtne korrigeerida.
  Tänase seisuga on Dow viimasest 21st sessioonist 17 tõusnud ning alates valmimistest on indeks 11 korral sulgunud rekordkõrgusel. S&P ja Nasdaq aga on alates 8. novembrist kasvanud vastavalt 3,4 ja 2,7%.
  Investorid ootavad ka Euroopa Keskpanga kohtumist, millelt oodatakse keskpanga poolset kvantitatiivse lõdvendamise programmi pikendamist kuni 2017. aasta märtsini; seda eriti peale pühapäevast Itaalia referendumit, mis jättis riigi pangad äärmiselt haavatavaks.
  WTI jaanuari futuurid kukkusid 2,3% ning barreli hinnaks kujunes 49,77 dollarit. Langus tulenes jätkuvatest kahtlustest OPECi kokkuleppe osas, kuigi EIA kinnitas naftavarude vähenemist 2,4 miljoni barreli võrra.
  Dow Jones tegi 1,34% tõusu ning sulgus 19510,09 punktil. S&P 500 lõpetas päeva 1,31% tõusuga 2241,23 punktil. Nasdaq sulgus 1,14% tõusuga 5393,76 punktil.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.