Rainer Saad • 9. detsember 2016 kell 11:15

Strateeg: müüge USA pankade aktsiaid

USA investeerimispank Goldman Sachs.  Foto: epa

Eaton Vance’i aktsiastrateeg Eddie Perkin ütles, et alates juulist alguse saanud USA pankade aktsiate ralli võib peagi otsa saada.

Aktsiaindeksid Dow Jones, S&P 500, Nasdaq ja Russell 2000 on jõudnud uute kõigi aegade tippude juurde ning kaugele maha pole jäänud ka USA finantssektor, mis on kerkinud kõrgeimale tasemele pärast 2007. aastat.

Perkin usub aga, et investorid peaksid olema ettevaatlikud, kuhu oma raha paigutada. „Ma arvan, et turul on teatud sektorites pisut liiga palju optimismi,“ sõnas Perkin CNBC-le. Tema arvates peaksid investorid praegu ostma hoopis tervishoiu ja tehnoloogia sektori aktsiaid.

Veel meeldivad talle USA autoveofirmade aktsiad, kuna need võivad lõigata kasu USA sisetarbimise kasvust ning kui Donald Trump täidab oma valimislubaduse ja langetab ettevõtete tulumaksumäära. „Kõige parem Trumpi valimislubatustest oli ettevõtete tulumaksumäära langetamine,“ ütles Perkin.

USA finantssektor on rallinud pärast juunit, mil toimus Brexit. „Pankade väljavaade on parem, kui see oli kuus kuud tagasi. Aga kas olukord on 50% parem? See on koht, kus aktsiaralli hakkab hääbuma,“ ütles Perkin.

 

Hetkel kuum