Sirje Rank • 27 detsember 2016

Nafta hind tõusutrendis

Foto: Scanpix/Reuters

Nafta hind püsib tootmismahtude piiramise ootuses viimase nelja kuu pikimas tõusutrendis.

New Yorgi börsil kerkis nafta hind täna 22 USA sendi võrra 53,24 dollarile barrelist. Brenti nafta hind veebruari lepingutes kerkis 7 USA senti 55,23 dollarile barrelist, vahendas agentuur Bloomberg. Hinnad on kerkinud seitse kauplemispäeva järjest.

Hinnad on püsinud pealpool 50 dollari taset barrelist alates naftat eksportivate riikide kartelli OPEC novembri lõpu kokkuleppest tootmismahte vähendada. Selle plaaniga liitus ka 11 OPECi välist naftatootjat eesotsas Venemaaga. Ühiselt on kava vähendada tulevast aastast päevast tootmist 1,8 miljoni barreli võrra.

OPEC ja selle partnerid on loonud ka järelevalvekomitee, et kindlustada tootjate lubadustest kinnipidamine. Komitee esimene kohtumine toimub jaanuaris.

Hetkel kuum