Rainer Saad • 28. detsember 2016 kell 11:45

Venezuela vähendab naftatootmist

Protestid Venezuelas.  Foto: EPA

Venezuela teatas, et vähendab uuel aastal naftatootmist, lootes sellega toetada naftahindu.

Kuna 1. jaanuar on kuupäev, millega algab OPECi ja sinna mitte kuuluvate riikide vaheline tootmismahtude leping, tuleb ühiselt vähendada päevast tootmist 1,8 miljoni barreli võrra. Venezuela teatas, et plaanib esialgu vähendada oma päevatoodangut 95 000 barreli võrra. Praegu toodab riik päevas 2,4 miljonit barrelit naftat.

Venezuela naftaminister Eulogio Del Pino usub, et kokkulepe peaks tõstma Brenti toornafta hinna uuel aasta 60-70 dollari vahemikku.

Hiljuti teatas Venezuela president Nicolas Maduro, et maailmas oleks vaja luua uus süsteem, mis tagaks naftahindade stabiilsuse ning seetõttu plaanib ta külastada mitmeid naftariike. „Mu eesmärgiks on saavutada vähemalt kümneks aastaks realistlikud, stabiilsed ja õiglased naftahinnad,“ ütles Maduro.

Brenti toornafta on sel aastal tõusnud 50%, kaubeldes täna 56 dollaril.

Hetkel kuum