Kadi Neemre • 30. detsember 2016 kell 17:46

Samsung astub uude aastasse märksa tugevamana

Samsung on uuele aastale seadnud suured lootused.  Foto: EPA

Selle aasta teises pooles tuli Samsung välja oma uute lipulaevade, Note 7 ja Galaxy S 7 nutitelefonidega. Ettevõttel hakkas korraks, peale mitut keerulist aastat, taas hästi minema.

Siis aga hakkasid Note 7 telefonid põlema süttima ja plahvatama ning ettevõte oli sunnitud nutitelefonid tagasi kutsuma, pakkudes rahatagastust või vahetuskaubaks Galaxy S7 or S7 Edge’i. 93% Note 7 turule jõudnud seadmetest on tagastatud ning 75% kasutajatest otsustas need vahetada S7 või S7 Edge’i vastu.

Ettevõtte siseeluga kursis allika sõnul lõi Note 7 tagasilöök ettevõtte kindlustunde kõikuma ning kolmanda kvartali ärikasum kukkus 30%, vahendab CNBC. Counterpoint Research prognoosib, et Samsungi nutitelefonide müük kukub neljandas kvartalis ligi 8%.

Samsungi kindlustunne on aga naasmas ning valmis ollakse uue lipulaeva, Galaxy S8 turuletulekuks järgmisel aastal. Samsung loodab sellega panna punkti Note 7 skandaalile ning keskenduda uue S8 turuletulekule.

Ettevõtte aktsiad on tõusnud rekordilähedale ning Samsung astub uude aastasse märksa tugevamana. “Oleme algusest peale öelnud, et me ei usu, et skandaalil oleks pikajaline mõju Samsungile ning seni on meil olnud õigus. See küll hävitas kasumlikkuse, kuid ma usun, et neljas kvartal saab olema märkimisväärselt tugev, kuna S7 ja Edge’i ning S6 reklaam on olnud äärmiselt tõhus,” sõnas CCS Insighti analüütik Ben Wood.

Kuulduste kohaselt on S8-l raamivaba ekraan ning S Pen ekraanipliiats. Ekspertide sõnul tuleb tõenäoliselt turule mitu S8 mudelit, võitmaks tagasi ka need kliendid, kes soovisid osta Note 7 mudelit.

Hoolimata Note 7 probleemidest, on ettevõtte aktsiad sel aastal kasvanud 43%. Suures osas tuleneb edu Samsungi teiste äride nagu ekraanid ja pooljuhid, edust. Lisaks nimetati ettevõtte juhatusse Jay Y. Lee, kes plaanib Samsungi suuresti moderniseerida. Samsung plaanib ka rakendada Elliot Managementi soovitatud plaani eraldada oma ärid üksteisest. Kõik see kokku asetab Samsungi tugevamale positisioonile uuele aastale vastu minnes.

Hetkel kuum