Olavi Teppan • 3. jaanuar 2017 kell 18:24

Morgan Stanley: Trumpi ralli võib peagi lõppeda

Donald Trump  Foto: Epa

Analüütikute hinnangul võib pärast uue presidendi ametisseastumist näha turgudel suuremat ebakindlust ja volatiilsust.

Investorid tervitasid Donald Trumpi üllatusvõitu presidendivalimistel börsiralliga, mille sarnast pole varasemate valmiste järel nähtud. Aktsiaindeks S&P 500 on alates 8. novembrist kosunud ligi 6 protsenti, kuna loodetakse, et Trumpi poliitika soodustab vabariiklaste juhitud Kongressi toel USA majanduskasvu.

Samas hoiatavad Morgan Stanley panga analüütikud, et presidendi ametisseastumine 20. jaanuaril võib olla hea aeg börsiinvesteeringutest väljumiseks, kuivõrd aktsiaturud on tõusnud oma ajalooliste tippude lähedusse.

„Milliseid fundamentaalselt positiivseid ja rõõmustavaid tulemusi peaksid presidendi esimesed ametis veedetud nädalad lõppude lõpuks andma?“ kirjutas Bloombergi vahendusel panga aktsiaturgude strateeg Adam Parker. „Tahes-tahtmata leiame end mõttelt, et vabariiklaste ülemvõim on majanduse väljavaated ja ettevõtete kasumikasvu ootused ebakindlamaks muutnud.“

Pank prognoosib, et börsiindeks S&P 500 lõpetab aasta 2300 punkti tasemel ehk vaid 2 protsenti praegusest kõrgemal. Kui võimalik deregulatsioon ja ettevõtete maksukoormuse langetamine mõjuvadki äritegevusele soodsalt, siis tugevnev dollar pärsib eksporti ja sunnib Föderaalreservi oodatust kiiremini intressimäärasid tõstma. Samuti võivad ettevõtteid mõjutada Hiina aeglasem kasv ja Euroopa valimised, märgitakse Morgan Stanley analüüsis.

Hetkel kuum