• Jaga lugu:

  Morgan Stanley: Trumpi ralli võib peagi lõppeda

  Donald TrumpFoto: Epa

  Analüütikute hinnangul võib pärast uue presidendi ametisseastumist näha turgudel suuremat ebakindlust ja volatiilsust.

  Investorid tervitasid Donald Trumpi üllatusvõitu presidendivalimistel börsiralliga, mille sarnast pole varasemate valmiste järel nähtud. Aktsiaindeks S&P 500 on alates 8. novembrist kosunud ligi 6 protsenti, kuna loodetakse, et Trumpi poliitika soodustab vabariiklaste juhitud Kongressi toel USA majanduskasvu.
  Samas hoiatavad Morgan Stanley panga analüütikud, et presidendi ametisseastumine 20. jaanuaril võib olla hea aeg börsiinvesteeringutest väljumiseks, kuivõrd aktsiaturud on tõusnud oma ajalooliste tippude lähedusse.
  „Milliseid fundamentaalselt positiivseid ja rõõmustavaid tulemusi peaksid presidendi esimesed ametis veedetud nädalad lõppude lõpuks andma?“ kirjutas Bloombergi vahendusel panga aktsiaturgude strateeg Adam Parker. „Tahes-tahtmata leiame end mõttelt, et vabariiklaste ülemvõim on majanduse väljavaated ja ettevõtete kasumikasvu ootused ebakindlamaks muutnud.“
  Pank prognoosib, et börsiindeks S&P 500 lõpetab aasta 2300 punkti tasemel ehk vaid 2 protsenti praegusest kõrgemal. Kui võimalik deregulatsioon ja ettevõtete maksukoormuse langetamine mõjuvadki äritegevusele soodsalt, siis tugevnev dollar pärsib eksporti ja sunnib Föderaalreservi oodatust kiiremini intressimäärasid tõstma. Samuti võivad ettevõtteid mõjutada Hiina aeglasem kasv ja Euroopa valimised, märgitakse Morgan Stanley analüüsis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.