Mait Kraun • 1. veebruar 2017 kell 16:42

USA tööjõuturg tugevneb jõuliselt

Tööstuses loodi jaanuaris 15 000 uut töökohta.  Foto: EPA

USA ettevõtted alustasid aastat uute töötajate massilise palkamisega, selgub ADP ja Moody’s Analyticsi uuest raportist, vahendab CNBC.

Jaanuarikuu oli sündmusterohke – USAs asus presidendiametisse Donald Trump, kelle järsud avaldused on tekitanud küllaltki palju furoori. Ettevõtted on aga optimistlikud, sest jaanuaris palgati USA erasektoris 246 000 uut töötajat, selgub raportist.

Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid, et kokku loodi 165 000 töökohta. Detsembris loodi kokku 151 000 töökohta, mis jäi ootustele alla. Jaanuar oli USA tööturul parim alates eelmise aasta juunist.

„Prognooside ja tegeliku numbri erinevus polegi varem nii suur olnud. ADP toob välja, et andmeid mõjutas hooajalisuse nihkumine jaemüügis ning hea hilm,“ ütles The Lindsey Groupi analüütik Peter Boockvar.

Lisaks sellele tasub välja tuua, et seekord ei loodud nii suurt osa töökohtadest teenindussektoris. Tarbekaupade tootjad palkasid kokku 46 000 töötajat, mis on viimase kahe aasta kõrgeim näitaja. Ehituses lisati 25 000 töökohta ning tööstuses 15 000 töökohta. Kaevandused ja loodusressursidega seotud ettevõtted palkasid 6000 inimest.

„USA tööturg paraneb igat pidi ja eriti hästi läks väiksematel ja keskmise suurusega ettevõtetel,“ ütles ADP Research Institute’i asepresident Ahu Yildirmaz.

Hetkel kuum