Olavi Teppan • 27. veebruar 2017 kell 23:04

Dow kordas ajaloo pikimat rekordiseeriat

Pulliturg  Foto: EPA

Päeva jooksul vaheldumisi pluss- ja miinupoolel kõikunud Dow Jones sulgus kaheteistkümnendat päeva järjest uuel rekordtasemel.

Dow 120aastase ajaloo jooksul on seda ette tulnud vaid kahel korral, viimati 1987. aasta jaanuaris, üheksa kuud enne mustaks esmaspäevaks kutsutud börsikrahhi. Homme on indeksil võimalus lüüa rekordite rekord.

„Investorid on näidanud otse lapselikku usku sellesse, mida poliitiliste muutuste seni avamata kingipakk võib aktsiaturule tähendada,“ kommenteeris JPMorgan Fundsi strateeg David Kelly CNNMoney vahendusel. „Algaval nädalal rebitakse pakilt natuke paberit maha ja see võib anda põhjust pettumuseks.“

Seni pole turud õieti silmagi pilgutanud nende märkide peale, et president Trumpi plaan makse langetada ja infrastruktuuri kulutusi tõsta võib realiseeruda loodetust aeglasemalt. Täpsemaid üksikasju Trumpi poliitiliste käikude kohta loodetakse saada tema teisipäevaselt kõnelt USA kongressi ees.

Täna andis president Trump riigieelarvet tutvustades lubaduse suurendada kaitsekulutusi 54 miljardi dollari võrra. Trump nimetas seda „avaliku turvalisuse ja riikliku julgeoleku eelarveks“.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 15 punkti võrra, 0,08% ehk 20837 punktini. Kõigi aegade päevasisese tipu ja sulgemishinna rekordi saavutas ka S&P 500, mis kerkis 0,1% 2369 punktini. Nasdaq tõusis 0,28% 5861 punktini.

Hetkel kuum