• Jaga lugu:

  LHV tõstis Silvano aktsia hinnasihti

  Silvano brändi Milavitsa pood TallinnasFoto: Meeli Küttim

  LHV tõstis Silvano Fashion Groupi aktsia hinnasihti, sest ettevõtte kulumieelne kasumikasv ning rahapositsioon on tugevad.

  „Vaatamata sellele, et Silvano neljanda kvartali puhaskahjum oli 0,1 miljonit eurot, mis on oodatust kehvem, pole me üldiselt tulemuste üle üllatunud,“ kirjutas LHV raportis. „Tulemused olid meie prognoosidega üldiselt kooskõlas ning kasumid vähendas ebasoodne valuutakursside kõikumine.“
  Tõsi, valuutakursside kõikumisega seotud kahju ulatus 2,6 miljoni euroni, mis oli tunduvalt suurem kui LHV prognoositud 1 miljoni euro suurune kaotus. „See meie suhtumist aga väga palju ei muuda, sest EBITDA (kulumieelne kasum) kasvas eelmise aastaga võrreldes 8,7 protsenti ning rahapositsioon püsis kõrge (22,3 miljonit eurot).“
  Teisalt on LHV analüütikute hinnangul edasised kasumiootused küllaltki piiratud (2017. aastal). Tugeva rahavoo tõttu võiks ettevõte maksta 2016. aasta eest 0,16-0,20 eurot dividendi (ühe aktsia kohta). Pidev aktsiate tagasiost peaks aktsia hinda aga toetama.
  „Vaatamata sellele, et ettevõte puhaskasum vähenes, oleme Silvano õiglast hinnavahemiku tõstnud 2,20-2,40 eurolt 2,40-2,80 euroni,“ kirjutas pank raportis.
  Tallinna börsil maksab Silvano aktsia praegu 2,70 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Sisekujundaja, kes eelistab New Yorgile Pärnut
Prantslasest sisekujundaja Aurélie Desmas on sündinud Prantsusmaal, elanud aastaid Londonis ja New Yorgis. Kodu, kus ta kasvatab poega ja end mõnusalt tunneb, lõi ta aga hoopis Eesti suvepealinna Pärnusse.
Prantslasest sisekujundaja Aurélie Desmas on sündinud Prantsusmaal, elanud aastaid Londonis ja New Yorgis. Kodu, kus ta kasvatab poega ja end mõnusalt tunneb, lõi ta aga hoopis Eesti suvepealinna Pärnusse.