Mait Kraun • 28. veebruar 2017 kell 20:17

LHV tõstis Silvano aktsia hinnasihti

Silvano brändi Milavitsa pood Tallinnas  Foto: Meeli Küttim

LHV tõstis Silvano Fashion Groupi aktsia hinnasihti, sest ettevõtte kulumieelne kasumikasv ning rahapositsioon on tugevad.

„Vaatamata sellele, et Silvano neljanda kvartali puhaskahjum oli 0,1 miljonit eurot, mis on oodatust kehvem, pole me üldiselt tulemuste üle üllatunud,“ kirjutas LHV raportis. „Tulemused olid meie prognoosidega üldiselt kooskõlas ning kasumid vähendas ebasoodne valuutakursside kõikumine.“

Tõsi, valuutakursside kõikumisega seotud kahju ulatus 2,6 miljoni euroni, mis oli tunduvalt suurem kui LHV prognoositud 1 miljoni euro suurune kaotus. „See meie suhtumist aga väga palju ei muuda, sest EBITDA (kulumieelne kasum) kasvas eelmise aastaga võrreldes 8,7 protsenti ning rahapositsioon püsis kõrge (22,3 miljonit eurot).“

Teisalt on LHV analüütikute hinnangul edasised kasumiootused küllaltki piiratud (2017. aastal). Tugeva rahavoo tõttu võiks ettevõte maksta 2016. aasta eest 0,16-0,20 eurot dividendi (ühe aktsia kohta). Pidev aktsiate tagasiost peaks aktsia hinda aga toetama.

„Vaatamata sellele, et ettevõte puhaskasum vähenes, oleme Silvano õiglast hinnavahemiku tõstnud 2,20-2,40 eurolt 2,40-2,80 euroni,“ kirjutas pank raportis.

Tallinna börsil maksab Silvano aktsia praegu 2,70 eurot.

Hetkel kuum