Mait Kraun • 25. aprill 2017 kell 11:52

Wall Streeti hirmuindeks langes järsult

Aktsiagraafik.  Foto: Bloomberg

Investorite pingsa tähelepanu all olev volatiilsusindeks tegi eile viimase viie ja poole aasta suurima languse, sest riskid vähenesid ja globaalsed aktsiaturud tõusid, vahendab MarketWatch.

Niinimetatud hirmumõõdik langes järsult, sest Prantsusmaa presidendivalimiste esimese vooru võitis Emmanuel Macron – see aitas vähendada poliitilise ebastabiilsuse ja eurotsooniga seotud kartusi.

CBOE volatiilsusindeks (VIX) langes peaaegu 26 protsenti 10,84 punktini, mis on suurim langus alates 2011. aasta augustist. Viimati oli indeks nii madalal veebruari keskel. Veel eelmise nädala alguses oli volatiilsus selle aasta kõrgeimal tasemel, sest investorid muretsesid, et Prantsusmaa valimised ei pruugi turgude jaoks soodsalt lõppeda. Nimelt kardeti ELi vastase kandidaadi Marine Le Peni võitu. Viimased küsitlused aga näitavad, et Macroni edumaa Le Peni ees on küllaltki suur. Teises voorus on vastamisi just need kaks kandidaati.

Aktsiaturud tõusid ning Dow Jonesi indeks lisas eile rohkem kui 200 punkti (+1,1 protsenti). Nasdaq Composite indeks saavutas rekordi ning Prantsusmaa aktsiad jõudsid eile viimase kahe aasta kõrgeima tasemeni.

Hetkel kuum