Liina Laks • 28. juuli 2017 kell 6:30

USA müügimeeleolud panid Aasia börsid langema

Austraalia börs  Foto: EPA

Peale volatiilset päeva USA börsidel, kus üheks kaalukamaks kukkujaks oli paar tundi maailma rikkaima inimese staatust nautida võinud Jeff Bezose rajatud Amazon. USA börsi meeleolud kandusid ka Aasia börsidele.

Nikkei indeks kukkus 0,7 protsendi võrra 19 939 punktile. Lisaks tehnoloogiasektori nõrkusele survestas indeksit ka ligi 0,3 protsenti USA dollari suhtes tugevnenud jeen. Börsil kõige valusama kukkumise teinud aktsia kuulus Toshibale, mis lahendab ikka veel oma tuumaärist põhjustatud finantsprobleeme. U.S. News ja World Reporti andmetel võib Jaapani tehnoloogiahiiule saabuda tuumareaktorite eest ligi kahe miljardi dollari suurune kommunaalarve. Ka tüli kiibiäri partneri Western Digitaliga sundis investorid aktsiamüügile.

Hang Sengi indeks langes samal ajal 0,61 protsenti 26965 punktile. Shanghai komposiitindeks pääses 0,04protsendise langusega „pehmemalt“. Austraalia börsiindeks langes aga vaatamata nafta hinna tugevnemisele 1,5 protsenti 5698 punktile. Languses olid suurematest aktsiatest Telstra Corporation (-0,24%) ja BHP Billiton (-1,33%).

Nafta hind tegi üleöö tugevama hüppe, kuid langes hommikuks pisut: WTI toornafta maksis 48.99 dollarit barrelist, Brenti barrel aga 51,34 dollarit. Viimati oli Brent sellisel tasemel mai lõpus.

Hetkel kuum