Artur Erik Lindmaa • 2. august 2017 kell 6:45

Börs: Aasia tehnoloogiaaktsiad tänu Apple'ile tõusus

Tokyo börsiindeks  Foto: EPA

Aasia tehnoloogiaaktsiad tõusid koos USA börsiindeksi futuuridega pärast Apple'i majandustulemuste avaldamist, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

NASDAQi futuuride tõus pärast Apple'i oodatust paremaid tulemusi tiris üles Apple'i varustajate aktsiad tehnoloogiafirmasid jälgiva MSCI AC Asia Pacific Indexi (MXAP). Aktsiad tõusid ka Tokyos tänu Honda Motori tulemustele, mis ületasid analüütikute ootusi.

Ettevõtete majandustulemused toetavad tugevnenud globaalset majandust, mis omakorda soodustab aktsiaturgude ülesronimist. Siiski ohustavad tõusvaid turge Ameerika rahanduspoliitika karmistumine ja Donald Trumpi administratsiooniga seotud probleemid, edastab Bloomberg.

Samuti polnud viimased Ameerika majandustulemused kõige helgemad. Tarbijate kulutused vähenesid juunis ning dividendimaksete kukkumine põhjustas sissetulekute pidurdumise. Seetõttu saab Ameerika majandus praeguses kvartalis majapidamistelt vähem toetust.

Indias loodetakse keskpanga rahanduspoliitika lõdvenemisele ning oodatakse esimesi samme, mis likvideeriks pankade liigse likviidsuse – see suurenes tarbijahindade järsu kukkumise tõttu.

Shanghai komposiitindeks tõusis 0,06%, jäädes pidama 3294,72 punktil. Hongkongi Hang Seng tõusis 0,66%.

Austraalia S&P ASX 200 Index langes 28,2 punkti ehk 0,49%.

Hetkel kuum