Millist autoturu aktsiat soovitab osta Morgan Stanley?

12. september 2017, 10:22
Goodyear
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170912/BORS/170919911/AR/0/AR-170919911.jpg

119 aastat vana ettevõte, mis müüb nii-öelda maalähedast toodet ja mille aktsia langeb, on sattunud Morgan Stanley analüütikute lemmikute hulka, vahendab MarketWatch.

Analüütikud, kes ootavad elektriautode ja isesõitvate autode revolutsiooni, panustavad küll Tesla aktsia hinnatõusule, aga kõige atraktiivsem on autosektoris nende jaoks rehvitootja Goodyear Tire & Rubber.

Tõsi, selle ettevõtte aktsia kukub, aga just sellel ajal tuleks seda osta. Hästi hakkab aktsial minema mõne aasta jooksul, sest ettevõte võib jõuda pikaajalisse tõusutsüklisse.

„Me kasutame aktsia hinnalangust ära ja suurendame oma positsioone Goodyearis. Autoga sõidetud kilomeetrite arv hakkab maailmas kiiresti tõusma ning ettevõte on ennast hästi positsioneerinud,“ kirjutasid nad esmaspäevases kirjas.

Goodyeari aktsia on Standard & Poor’s 500 indeksis üks odavamaid, aga selle on põhjustanud eelkõige ettevõttega seotud spetsiifilised faktorid ja formaalsuste täitmisega seotud probleemid. Analüütikute hinnangul ei tohiks need järgneva paari aasta jooksul korduda.

Goodyeari aktsia on sellel aastal tõusnud 2 protsenti, S&P 500 indeks on samal ajal lisanud 11 protsenti. Viimase kolme kuuga on rehvitootja aktsia kukkunud aga rohkem kui 11 protsenti. 1998. aastal saavutatud kõigi aegade tipust on aktsia 60 protsenti madalamal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. September 2017, 10:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing