• Jaga lugu:

  Börs: Dow pikk tõususeeria sai läbi

  New Yorgi börsFoto: EPA

  USA aktsiaturud lõpetasid neljapäeva langusega ning Dow Jonesi üheksa päeva kestnud tõususeeria sai läbi, kirjutab MarketWatch.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine odavnes 0,24 protsenti ning lõpetas päeva 22 359 punktil. Standard & Poor’s 500 langes 0,3 protsenti, 2500,6 punktini. Nasdaq Composite kukkus 0,5 protsenti.
  „Aktsiate hinnatasemed on tõusnud päris kõrgele, aga tundub, et turgudel on samal ajal siiski rahulikkust,“ ütles Bank of the Westi strateeg Wade Baliiet. Ta lisas, et tema investeerimisfirma on jätkuvalt positiivselt meelestatud. Tõsi küll, aktsiapositsioone on viimase 12-18 kuu jooksul vaikselt siiski vähendatud.
  Kõige enam langesid tehnoloogiafirmade seas täna Apple (-1,7 protsenti), Nvidia (-2,7 protsenti) ja Facebook (-0,6 protsenti).
  Föderaalreserv teatas eile, et hakkab oma bilansimahtu vähendama ning intressimäärad otsustati jätta 1-1,25protsendi vahemikku. „Föderaalreserv annab selgelt mõista, mida nad tegema hakkavad. Volatiilsust tekitaks olukord, kus keskpank hakkab bilanssi tunduvalt agressiivsemalt vähendama.“
  Nafta hind eriliselt ei liikunud ning WTI barrel maksis päeva lõpuks 50,6 dollarit ja Brent 56,4 dollarit. Kuld langes veidi ning unts maksab 1297 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.