Lauri Teder • 20. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: senati kokkulepe rõõmustas

Foto: EPA

USA börsid liikusid nädala viimasel kauplemispäeval hoogsalt ülespoole, saades innustust üha lähenevast maksureformist.

Dow Jonesi tööstuskeskmine liikus 0,71% kõrgemale, tabades 23 328,36 punkti. S&P 500 kerkis 0,51%, 2575,17 punktile. Nasdaq Composite lisas väärtusele 0,36%, jõudes 6629,05 punktini.

Reedel turgutas börse kahtlemata Ühendriikide senatis vastu võetud tuleva aasta eelarve kokkulepe, millesse lisatud säte võimaldab maksusüsteemi muuta kõigest lihthäälteenamusega. Kuna vabariiklastele kuulub senatis 51 kohta ja demokraatidele 49, annab see lõdvendatud tingimus Trumpi parteile maksureformi vastuvõtmisel vabamad käed. Reformi õnnestumine tooks eelkõige kaasa tulumaksu langetamise, mis paisutaks börsifirmade vaba raha hulka märgatavalt.

WTI toornafta tegi nädala viimasel päeval mõõduka 0,4-protsendise tõusu. Hinda mõjutasid näiteks naftatootmiste teenuste firma Baker Hughesi avaldatud andmed, mille kohaselt jõudis  USA aktiivsete puurtornide arv lõppeval nädalal 736-ni, langedes seitsme võrra. Samuti kuulasid naftakauplejad huviga OPECi juhi Mohammad Barkindo sõnavõttu, milles too teatas, et naftaturu nõudlus ja pakkumine on asunud tasakaalustuma.

Päeva suurim kaotaja oli Celgene Corp (-10,76%), mis peatas hiljuti oma Crohni tõve ravimi kliinilised katsed. Analüütikafirma Baird Equity langetas uudise peale Celgene reitingut, leides, et ravimi luhtumine kahjustab firma pikaajalist kasvu.

 

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt