Harry Tuul • 25. oktoober 2017 kell 9:07

Harju Elektri investorid rõkkavad

Harju Elektri juht Andres Allikmäe  Foto: Andres Haabu

Harju Elektri täna avaldatud kolmanda kvartali majandustulemused rõõmustasid investoreid ning panid aktsia hinna Tallinna börsil kiirelt kasvama.

Aktsia tõusis täna keskpäevaks tervelt 4 protsenti 4,68 euroni. Aasta algusest on Harju Elektri aktsia hind Tallinna börsil kerkinud tervelt 59 protsenti.

Ettevõte teatas täna, et kontserni üheksa kuud ja kolmas kvartal kujunesid edukaks. Eelmise aasta lõpus sõlmitud mahukad lepingud ja uued müügitellimused kasvatasid nii müügitulu kui ka ärikasumit. Müügimahtude ja majandustulemuste suurenemisele avaldas mõju tütarettevõtete Energo Veritas OÜ ja Telesilta Oy soetamine tänavu, kommenteeris ettevõte.

Kontserni müügitulu oli aruandekvartalis 31,2 (2016 III kv: 15,8) miljonit eurot, kasvades võrreldava perioodi suhtes 97,7%. Kolmandas kvartalis lisandus Telesilta Oy soetamisega elektritööde teenus, suurendades aruandekvartali kontserni müügitulu 11,8%. Üheksa kuu konsolideeritud müügitulu suurenes võrreldava perioodi suhtes 65% ehk 73,9 (2016 9k: 44,8) miljoni euroni. Müügitulude tõusu taga oli peamiselt tellimuste mahu märgatav kasv seoses eelmise aasta lõpus sõlmitud uute lepingutega.

Loe pikemalt artiklist „Harju Elektri särtsakad tulemused“.

Hetkel kuum