Lauri Teder • 4. juuni 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Investorid pumpavad raha USA väikefirmadesse

Foto: EPA

Russell 2000 ja teiste sarnaste indeksite maikuine võidukäik meelitas vastavatesse fondidesse tervelt 7,5 miljardit dollarit, kirjutab Bloomberg.

USA väikefirmade koondindeks Russell 2000 tõusis mais tervelt 6% kõrgemale, edestades juba kolmandat kuud järjest keskmise suurusega ettevõtteid jälgivat Russell Midcap indeksit ning Ühendriikide suurfirmade aktsianäitajat Russell 1000. Julgem tõus oli tingitud nii maksu- kui välispoliitikast: ühest küljest lootsid investorid lõigata kasu sel aastal jõustunud madalamast tulumaksumäärast ning vältida teisalt kaubanduskonfliktide kahjulikku mõju. Erinevalt eksportivatest suurfirmadest toetab väiksemate ettevõtete tegevust ka Ühendriikide keskpanga abil kallinenud dollar.

Samas ei tohiks investorid end ka liiga enesekindlalt tunda. Näiteks elatakse pangandusfirma Charles Schwab peastrateegi Liz Ann Sondersi sõnul ehk liialt kaasa USA maksureformi hüvedele ning ei arvestata, kui palju võivad kasvanud intressimäärad mõjutada küllaltki priske võlakoormaga väikeettevõtete laenumakseid. Varahaldusfirma Miller Tabak väärtpaberistrateeg Matt Maley leiab aga, et Russell 2000 kasv võib seiskuda dollari hinnatõusu peatumise tõttu. Tema sõnul on indeksi käekäik lähemas perspektiivis tõenäoliselt keskmisest kehvem.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt