AMD aktsia jõudis karuturule

AMD aktsia on viimasel ajal võtnud suuna alla.  Foto: EPA
Mait Kraun • 5. oktoober 2018 kell 18:35

Kiibitootja Advanced Micro Devicesi (AMD) aktsia, mis on viimasel ajal investorite seas kuum kaup olnud, langes karuturule, vahendab CNBC.

AMD aktsia on sellel nädalal langenud enam kui 10 protsenti, mis on viimase aasta suurim kukkumine. Viimase 52 nädala tippudest on ettevõtte aktsia odavnenud 20 protsenti. Tehnilise analüüsi eksperdid kutsuvad seda karuturuks (vähemalt 20protsendiline langus eelmisest tipust).

Täna on AMD aktsia langenud 2,8 protsenti, 27 dollarini. 50 päeva libisev keskmine on praegu 26 juures ning see on tähtis verstapost, mida jälgida, ütles investeerimisfirma Miller Tabaki strateeg Matt Maley. „See pakkus nii juunis kui ka juulis AMD-le head toetuspunkti,“ nentis ta.

Foto: Reuters

Nvidia hinnatase atraktiivsem

Viimati kauples AMD 26 dollari tasemest madalamal septembri alguses. Vaatamata sellele, et viimasel kolmel nädalal on aktsia langenud 20 protsenti, on aktsia aasta algusega võrreldes tõusnud lausa 169 protsenti. Tegemist on S&P 500 indeksi 2018. aasta parima aktsiaga.

AMD konkurent Nvidia on tänavu kallinenud 41 protsenti. Nvidia ettevaatav hinna ja kasumi suhe on praegu 36 juures, AMD oma 44,6 juures.

„Nvidia ettevaatav hinna ja kasumi suhe on madalamal, seega on see veidi mõistlikuma hinnatasemega. Nende kiibid on ka pidevalt paremad olnud,“ rääkis investeerimisfirma Strategic Wealth Partnersi president Mark Tepper.

Hetkel kuum