• Jaga lugu:

  AMD aktsia jõudis karuturule

  Kiibitootja Advanced Micro Devicesi (AMD) aktsia, mis on viimasel ajal investorite seas kuum kaup olnud, langes karuturule, vahendab CNBC.

  AMD aktsia on sellel nädalal langenud enam kui 10 protsenti, mis on viimase aasta suurim kukkumine. Viimase 52 nädala tippudest on ettevõtte aktsia odavnenud 20 protsenti. Tehnilise analüüsi eksperdid kutsuvad seda karuturuks (vähemalt 20protsendiline langus eelmisest tipust).
  Täna on AMD aktsia langenud 2,8 protsenti, 27 dollarini. 50 päeva libisev keskmine on praegu 26 juures ning see on tähtis verstapost, mida jälgida, ütles investeerimisfirma Miller Tabaki strateeg Matt Maley. „See pakkus nii juunis kui ka juulis AMD-le head toetuspunkti,“ nentis ta.
  Foto: Reuters
  Nvidia hinnatase atraktiivsem
  Viimati kauples AMD 26 dollari tasemest madalamal septembri alguses. Vaatamata sellele, et viimasel kolmel nädalal on aktsia langenud 20 protsenti, on aktsia aasta algusega võrreldes tõusnud lausa 169 protsenti. Tegemist on S&P 500 indeksi 2018. aasta parima aktsiaga.
  AMD konkurent Nvidia on tänavu kallinenud 41 protsenti. Nvidia ettevaatav hinna ja kasumi suhe on praegu 36 juures, AMD oma 44,6 juures.
  „Nvidia ettevaatav hinna ja kasumi suhe on madalamal, seega on see veidi mõistlikuma hinnatasemega. Nende kiibid on ka pidevalt paremad olnud,“ rääkis investeerimisfirma Strategic Wealth Partnersi president Mark Tepper.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.