Pille Ivask • 6. oktoober 2018 kell 8:19
Luminor tuleb välja suure võlakirjaprogrammiga.  Foto: TAIRO LUTTER

Luminor tuleb välja hiiglasliku võlakirjaprogrammiga

Luminor teatas, et plaanib välja tulla kuni kolme miljardi euro suuruse võlakirjaprogrammiga.

Luminori treasury valdkonna juht Max Ehrengen ütles kommentaaris Äripäevale, et tegu on keskmise tähtajaga laenuprogrammi (European Medium Term Note) raames välja antavate võlakirjadega. Võlakirjad listitakse Dublini börsil. Ehrengen selgitas, et programm aitab toetada kohalikke kapitaliturge.

Märkusele, et kolm miljardit eurot on väga suur summa, tõdes Ehrengen, et kuivõrd tegu on aktiivse programmiga, mis pikeneb igal aastal, on kolm miljardit eurot maksimaalne kogusumma, mille väärtuses võlakirju välja antakse. Ta lisas, et pank annab programmile igal aastal ka uue hinnangu, sest võlakirjade väljaandmine sõltub Luminori rahalistest vajadustest. “Programmil pole ametlikku lõppu,” lisas ta.

Ehrengen ütles samuti, et võlakirjad on erineva suuruse ning tähtajaga.

Ta märkis, et raha plaanib Luminor kasutada selleks, et toetada oma äri, aga ka selleks, et vähendada sõltuvust omanikpankade rahastusest.

Hetkel kuum