SEC kaalub kvartaliaruannete nõude lõdvendamist

Foto: Bloomberg / Scott Eells
Äripäev • 17. oktoober 2018 kell 19:20

USA väärtpaberi- ja börsikomisjon (SEC) andis märku, et soovib arutada Ühendriikide börsifirmade kohustuslike aruannete sageduse muutmist.

Järelevalveameti teate kohaselt soovib komisjon algatada avaliku arutelu seoses ettevõtete aruandluskoorma lõdvendamisega, vähendamata samas börsiettevõtete läbipaistvust ja investorite kaitset.

SEC pressiesindaja sõnul oli ettepanek komisjonis arutlusel juba enne president Trumpi kahe kuu tagust Twitter postitust, milles too soovitas ametil loobuda kvartaliaruannete kohustusest, kuna see säästaks raha ja võimaldaks ettevõtetel paindlikumalt tegutseda.

Möödunud nädalal tõdes SEC juht Jay Clayton aga Washingtonis, et USA suurfirmade puhul ei kohandata kvartaliaruannete esitamise sagedust tõenäoliselt veel niipea. Väiksemate börsiettevõtete puhul võib kasuminumbrite avaldamine iga kuue kuu tagant olla aga vastuvõetavam.

Mõnede analüütikute hinnangul kahandaks kasumiaruannete intervalli vähendamine firmade kulusid ning vabastaks nad Wall Streeti lühiajalistest ootustest. Teisalt annavad sagedasemad aruanded investoritele rohkem informatsiooni ja tasandavad hinnakõikumisi.

Hetkel kuum