• Jaga lugu:

  Börs: S&P ja Dow kaotasid kogu tänavuse tõusu

  New Yorgi börsFoto: Scanpix / Reuters

  Kolmapäeval võttis USA börsidel võimust mure majanduskasvu püsimise ja ettevõtete kasumivõimekuse pärast, mida süvendasid ettevõtete keskpärased kvartalitulemused.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 2,41%, 24 583 punkti tasemele. Nasdaq Composite varises 4,43% madalamale, 7108 punktini. S&P 500 kukkus 3,08%, 2656 punktini. Suurem osa langusest leidis aset kauplemispäeva viimase kahe tunni jooksul – sellest andis aimu ka CBOE volatiilsusindeks (VIX) ehk nn Wall Streeti hirmunäitaja kiire 20protsendine tõus.
  Investoreid ajendas aktsiatest väljuma muu hulgas mitme majandusnäitaja halvenemine. Näiteks liikus USA üksikelamute müük septembris tagasi kahe aasta tagusele tasemele, samuti vähendati eelmise kolme kuu statistikat. Ühendriikide Föderaalreservi nn beeži raamatu ehk majanduskliima ülevaate kohaselt on paljud USA tehased asunud tollimaksude tõttu oma hindu tõstma, kuigi inflatsioon püsib enamikus paikades veel tagasihoidlikul või mõõdukal tasemel.
  Aktsiate asemel paigutati raha turvalisematesse väärtpaberitesse: USA 10aastane võlakiri kallines kolmapäeval, viies tootluse varasemalt 3,166 protsendilt 3,111 protsendile.
  Kasumiaruannete avaldajatest jäi kolmapäeval vee peale lennukitootja Boeing (+1,31%), mis suutis kaitsetööstuse tugeva nõudluse ja tõhusamate tootmismeetodite abil ületada nii analüütikute seatud käibe- kui ka kasumiootust.
  Analüütikute prognoosile alla jäämine või isegi sellele vastamine tõi ettevõtetele sedapuhku kehvad tagajärjed. Telekomifirma AT&T teenis kolmandas kvartali oodatud 0,94 dollari asemel 0,9 dollarit ja põhjustas sellega aktsia 8,06% kukkumise. Kulleriteenus UPS jäi kasuminumbriga – 1,82 dollarit aktsia kohta – analüütikute koondennustusega samale tasemele, ent ei suutnud jõuda vaatlejate soovitud käibenumbrini. UPSi väärtpaberi hind kahanes 5,54%. Pettumuse valmistas ka kiipide valmistaja Texas Instruments (–8,22%), mis esitles arvatust väiksemat müügitulu ning hoiatas järgmistel kuudel saabuva "pehmema turu" eest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Nordecon sõlmis 28 miljoni eurose lepingu
Nordecon sõlmis enam kui 28 miljoni euro suuruse lepingu Rae valla Uus-Järveküla elurajooni ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis enam kui 28 miljoni euro suuruse lepingu Rae valla Uus-Järveküla elurajooni ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Elcogen ehitab korealastele 75miljonise vesinikutehase
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.