Äripäev • 12. november 2018 kell 11:26

Omanikud viivad Ülemiste City emafirma börsilt

Kontorihoone Ülemiste kvartalis  Foto: TAIRO LUTTER, Postimees/Scanpix

Tallinnas Ülemiste City arenduse enamusosaniku Technopolise värsked omanikud USA investeerimisfondist Kildare on otsustanud ettevõtte börsilt ära viia.

USA Kildare sai enamuse aktsiatest enda kätte selle kuu alguseks. Oktoobris avaldatud börsiteates märkis Technopolis, et alanud on ettevõtte uus ajastu. „Kvartali olulisim sündmus oli Kildare Nord Acquisitionsi tehtud ülevõtmispakkumine, mille lõpptulemus avaldati 12. oktoobril. Kildare käes on ligikaudu 93,12 protsenti aktsiatest,“ ütles börsifirma tegevjuht Keith Silverang.

„Kildare on teatanud, et pärast ülejäänud aktsiate väljaostmist alustatakse Technopolise aktsiate eemaldamist Nasdaqi Helsingi börsilt,“ lisas ta.

Silverangi sõnul on ettevõtte jaoks alanud uus ajastu ning ta on kindel, et uued omanikud toovad endaga kaasa seda energiat, ressursse ja teadmisi, mis aitavad ettevõtte viia bürooarenduste turul uuele tasemele.

Technopolis teenis kolmandas kvartalis 44,2 miljoni eurose käibe juures 24,6 miljonit eurot kulumieelset kasumit. Ettevõttele kuulub Läänemere piirkonnas 17 arendust, kus tegutseb 1600 ettevõtet ühtekokku 50 000 töötajaga.

Ettevõttele kuulub 51 protsenti Tallinnas Ülemiste Cityt arendavast ettevõttest.

Hetkel kuum