Rait Kondor • 31. jaanuar 2019 kell 18:04

Kullerfirma UPS: saame majanduse jahtumisega hakkama

UPS-i kuller laadimas kaupa New Yorgis.  Foto: Scanpix/REUTERS/Brendan McDermid

United Parcel Services teatas neljapäeval, et neljanda kvartali kasum küll langes seoses suure pensionikulude arvesse võtmisega, kuid tulemused ületasid siiski ootusi ning UPS-i aktsia tõuseb täna üle 5%.

UPS-i käive väga olulisel jõuludeaegsel pakisaatmise perioodil kasvas aastaga peaaegu 5%, vahendab Reuters.

UPS teenis neljandas kvartalis 453 miljonit dollarit puhaskasumit, mille sees oli ka 1,24 miljardi dollari suurune kahju pensionivarade allahindlusest, mis oli firma juhtkonna sõnul tingitud aasta lõpu volatiilsusest aktsiaturgudel. Aasta tagasi oli kvartalikasum 1,1 miljardit dollarit.

Ilma pensionivarade allahindluse ja teiste ühekordsete kirjeteta teenis UPS 1,94 dollarit aktsia kohta, mis oli tublisti kõrgem, kui FactSeti poolt kokku pandud analüütikute keskmine ootus 1,58 dollarit aktsia kohta. Müügikäive oli 19,85 miljardit dollarit, mis jäi veidi alla analüütikute prognoositud 19,97 miljardist.

UPS prognoosis, et 2019. aasta kasumiks tuleb 7,45 - 7,75 dollarit aktsia kohta, võrreldes analüütikute oodatud 7,67 dollariga.

UPS-i aktsia on tulemustele reageerinud 5,5%-lise tõusuga, mis on viinud aktsia hinna 106,71 dollari peale.

Analüütikutele meeldib asjaolu, et UPS-i suured investeeringud vaheladudesse jätkuvad ning et eelmise aasta investeeringud näivad juba ära tasuvat. UPS peaks oma plaanide kohaselt käesoleval aastal avama või uuendama 18 rajatist ning tegema investeeringuid 8,5 - 10% käibest.

UPS-i tegevjuht David Abney ütles, et firma saab hakkama kaubanduspoliitika ebakindlusest tuleneva suurte riikide majanduse ning ekspordi prognoositud jahtumisega käesoleval aastal. Abney ütles, et hoolimata raskustest, peaks UPS kasu saama oma võrgustikku tehtavatest investeeringutest ning väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete püüdmisest.

Hetkel kuum