Lauri Teder • 17 aprill 2019

Kaotus pühkis Juventuse aktsialt pea viiendiku

Juventuse ja Ajaxi mäng 16. aprillil Torinos  Foto: Alberto Gandolfo / PACIFIC / SIPA

Itaalia jalgpalliklubi Milano börsil kaubeldav aktsia langes Meistrite liiga veerandfinaalis vastu võetud kaotuse tõttu järsult.

Torino jalgpallimeeskonna 2-1 seisuga allajäämine Amsterdami Ajaxile põhjustas Itaalia klubi aktsiale kolmapäeva esimeste kauplemistundide jooksul 22% kukkumise ning ajendas börsi sellega kauplemise ajutiselt peatama. Päeva kokkuvõttes kahanes Juventuse väärtpaberi hind 17,63% ning naasis pisut rohkem kui kuu aja tagusele 1,39 euro tasemele. Hoolimata kaotusest on vutistaari Ronaldo koduklubi jätkuvalt maailma rikkaimate jalgpalliklubide esireas - ülemaailmse konsultatsioonifirma Deloitte hinnangul kuulub 350 miljoni eurose suuruse aastakäibega Juventusele pingerea 11. koht.

Mängu võitjaks osutunud AFC Ajaxi Amsterdami börsil noteeritud väärtpaber kerkis samal ajal 9,04%, 18,7 euro tasemeni, vallutades aktsia 20-aastase ajaloo kõrgeima tipu. Juba poolfinaali pääsemine suurendab 300 miljoni euro suuruse koguväärtusega Hollandi klubi rahakassat 12 miljoni euro võrra.

Hetkel kuum