Liina Laks • 23. august 2019 kell 5:33
Börsiuudised
Ainult tellijale

Aktsiaturud tõusevad Powelli kõne eel

Hommikul olid Aasia börsid rohelises, tõusu lubavad futuurid ka Euroopa turgudele. Investorid ootavad tänast Fedi juhi kõnet, kust loodetakse leida uusi vihjeid rahapoliitika lõdvendamise kohta.

Mees, kelle kõnet oodatakse turgudel juba nädal aega: Fedi juht Jerome Powell  Foto: Sarah Silbiger, Reuters/Scanpix

Aasia Dow tõusis hommikul 0,3%, ligikaudu samas suurusjärgus kosusid ka Jaapani, Hongkongi ja Shanghai börsid. Futuurid ennustavad tõusu ka Euroopasse, kus eilse kauplemispäeva järel suuremad indeksid miinusesse jäid. Bloombergi andmetel ootavad investorid USA föderaalreservilt järgmise kuu jooksul veerandprotsendist intressimäära langust. Föderaalreservi pankurid pole intressimäära langetamise osas aga sugugi samal meelel. Seepärast oodatakse täna toimuval Jackson Hole´ kohtumisel Fedi juhi Jerome Powelli kõnet, mis aitaks asja selgust tuua. Analüütikud aga väga optimistlikud pole:“Turg tahab rohkem kui Fed neile siin annab,“ arvas New York Mellon panga peastrateeg Alicia Levine.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum