Indrek Mäe • 18. aprill 2020 kell 13:08

„LHV on huvide konfliktis“

LHV asetas end Tallinkile tehtud pakkumise avalikustamisega huvide konflikti, kuna on ise üheks potentsiaalse tehingu osapooleks, leiab Swedbanki Soome ja Balti investeerimispanganduse juht Mihkel Torim.

Swedbanki Soome ja Balti investeerimispanganduse juht Mihkel Torim leiab, et LHV võib olla huvide konfliktis  Foto: EPA

Tallink teatas, et LHV tegi neile koos Novalpina Capitaliga 200 miljonile eurole laenupakkumise, millest nad ebasoodsatel tingimustel keeldusid. Seejärel otsustas LHV meediat pakkumise olemasolust teavitada. „Kui see nii oli, siis minul tekib küsimus, et kas LHV ei ole selges huvide konfliktis,“ märkis Torim.

Torimi sõnul peaksid sellised läbirääkimised olema konfidentsiaalsed. „Kõik võivad välja käia indikatiivseid laenutingimusi, aga see peab olema konfidentsiaalne,“ on Torim veendunud. „Kui Sa ise aga oled potentsiaalne laenupakkuja ja siis avalikult räägid sellest ning ütled, mida keegi peaks tegema, omades samal ajal huvisid, siis on PR-i poolt midagi väga valesti läinud või tegemata jäänud,“ arvas Torim.

LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum ütles täna Äripäevale, et Group on investeerimisotsuseid ka varem avalikkuse ja pensionikgoujatega jaganud. „Seetõttu ei näinud me põhjust ajakirjanike sellekohastele küsimustele vastamata jätta, et Tallinkil on lisaks riigipoolsele võimalikule pakkumisele ka turult rahastuse saamise võimalused ja, et oleme omapoolse pakkumise teinud.“

Hetkel kuum