• Jaga lugu:

  Ericsson tegi seda jälle

  Rootsi telekommunikatsiooniseadmete tootja tegi taas kord analüütikutele ära.

  Ericsson ületas jälle analüütikute ootusi.Foto: EPA
  Ericsson ületas läinud nädalal avaldatud neljanda kvartali tulemustes analüütikute ootused mitme näitajaga. Eriti hea ­uudis oli, et raadiovõrkude turg jälle kasvab, mis pani Soomes rallima ka konkurent Nokia aktsia. See kerkis reedel üle 5 protsendi. Ericssoni enda aktsia läks samuti majandustulemuste peale lendu, kuid lõpetas nädala viimase päeva siiski rahulikuma, veidi üle 3protsendise tõusuga.
  Rallinud on Ericssoni aktsia iga 2018. aastal avaldatud kvartaliraporti järel, mis kõik on suutnud üllatada. Neljas kvartal lõppes ikka veel kahjumiga, kuid firma on restruktureerimisega edenenud arvatust jõudsamalt. Tähtsaim divisjon Networks küündib kasumimarginaalides juba 2020. aastaks seatud eesmärkideni, müügikäive oli oodatust parem, eriti hea oli kasv Põhja-Ameerikas.
  Murekoht on jätkuvalt digitaalsete teenuste divisjon. Dividendi plaanitakse maksta üks Rootsi kroon aktsiast.
  Ma ei ole Ericssoni investeerinud, kuid kui oleksin seda teinud, siis oleksin saanud eelmisel aastal kaasa teha aktsia enam kui 40% tõusu. Praegu soovitavad analüütikute valdavalt aktsiat hoida.
  Hiinlased kaotavad usaldust
  Mind intrigeerib aga juba mõnda aega küsimus, kui suurt kasu võiks Ericssonile ja Nokiale sündida sellest, et üks riik teise järel seab 5G investeeringutes küsimärgi alla või keelab Hiina Huawei tehnoloogia kasutamise. Põhjendusega, et see võimaldab Hiinal spioneerida või elutähtsaid süsteeme mõjutada. Teema on pidevalt ­uudistes. Reedel teatas maailma suuruselt teine mobiilsideoperaator Vodafone, et peatab Huawei tehnoloogia ostmise Euroopa turu jaoks, kuniks olukord selgineb.
  Ericssoni aktivist-investor Christer Gardell kommenteeris Rootsi meedias, et muidugi on sellel Ericssonile (positiivne) mõju, kui põhikonkurent oma tooteid müüa ei saa. Ericssoni tegevjuht aga hoidus juubeldamast, märkides, et see tekitab turul ebakindlust, võib 5G-investeeringuid viivitada ja viia globaalsel turul erinevate standarditeni.
  2017. aastal investeeris Huawei arendusse rohkem kui Nokia ja Ericsson kokku ja on tõusnud telekommunikatsiooniseadmete turu liidriks. Uuringufirma Dell’Oro Group andmetel on Huawei käes 28% turust, 17% on Nokial ja 13,4% Ericssonil. Läinud aasta lõpus ei olnud hea tunne Wall Street Journalist lugeda, kuidas teleoperaatorid kritiseerisid Ericssoni ja Nokiat, et nende tehnoloogia ei suuda Huaweiga sammu pidada. Ja kui Huawei ka välja poksida, on tagant tulemas Lõuna-Korea Samsung, mis samuti jõudsalt investeerib. Lisaks on risk, et Hiina võib vastukäiguna oma turul Ericssoni ja Nokiat ahistada.
  Draamat jätkub. Samas võib see sektor olla üks neist, mis maailma majanduskasvu jahtumisele paremini vastu paneb. Keegi ei taha ju tehnoloogiarevolutsioonis maha jääda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.