Äripäev • 26. juuni 2020 kell 5:00
Juhtkiri
Ainult tellijale

Päev, mis läheb rumaluse tõttu ajalukku

1. juuli on päev, mis läheb pensionimaksete peatamise tõttu rumaluse kaudu ajalukku.  

Saabuv kolmapäev läheb ajalukku negatiivse päevana, mil valitsuse soovil peatatakse taas ajutiselt riigipoolsed sissemaksed teise pensionisambasse – hilisem ja kulukas kompensatsioon saamata jäänud tootluse eest tuleb aga maksumaksja taskust, kuigi võiks tulla madalat intressi pakkuvatelt rahaturgudelt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.

1. juulist peatab riik kõikide teise pensionisambaga liitunute jaoks sotsiaalmaksu arvel tehtavad 4protsendilised maksed ning oktoobris antakse ka kogujatele võimalus oma 2protsendilistest maksetest loobuda. Riik on lubanud, et neile, kes soovivad kogumist jätkata, kompenseeritakse riigi puuduv panus 2023. aasta alguses ja lisatakse sinna veel turgudelt saamata jäänud keskmine tootlus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum